-----------------------------------
CristiB
18 Aug 2012 10:40


-----------------------------------
Ai renuntat la binoclul cu oculare inclinate la 45 grade? Pacat.
Binoclul ales de tine este mult mai potrivit pentru observatii terestre si face parte dintr-o clasa calitativa medie spre modesta. Ca sa-l folosesti pentru astro fara dureri de gat ai nevoie de o montura cu articulatii lungi, un sezlong si spatiu generos de manevra.
Daca vrei sa ramai pe modelul cu axe optice in prelungire iti recomand ceva care face parte dintr-o clasa calitativa mai buna fara sa fie semnificativ mai scump:



Multumesc pentru recomandare, intr-adevar e mult peste celelalte doua modele! Ce nu-mi dau seama la el este daca are carcasa din metal, la marimea asta ar trebui sa aiba asa ceva.
 Cat despre ,,Pacat" ....am cumparat acel APM, l-am avut in mana si l-am returnat. Atunci a cazut si mitul german al seriozitatii si ma pazesc sa patesc la fel, din acest motiv am cautat ceva la noi in tara. Acel APM are doua variante, cine nu se pricepe cat de cat nu vede deosebirea. Eu l-am platit pe cel scump ei mi l-au trimis pe cel mai ieftin. Cred ca nici eu nu m-as fi complicat cu acest aspect dar au facut greseala sa mi-l trimita pe cel ce a stat la dispozitia cumparatorilor. Era zgariat pe una din lentile, numeroase urme de lovire pe corpul metalic, sarise si vopseaua, plus urme suspecte la suruburile prismelor, era clar ca se umblase la el. Am si poze dar de suparare nu am mai spus nimic pe forum si nici nu le-am aratat cuiva.  :)  Dupa ceva parlamentari si amenintarea ca merg la politie sa fac reclamatie (eram in Austria, acolo l-au livrat la o adresa unde am stat o perioada, deci era plauzibil ca merg la politia lor!) mi-au dat mia de euro inapoi. Dupa isprava asta nu am mai avut curajul sa comand ceva dar vad ca acum iar incepe sa ma manance pe undeva!  :)