-----------------------------------
Akenaton
09 Aug 2012 09:19


-----------------------------------
Domnilor, sunt extrem de impresionat de cunostintele Dvs. in materie de optica. Imi imaginez cat trebuie sa stiti in materie de observatii astronomice. Va rog doar sa va fie mila de un biet incepator care inca nu are habar de toate acestea. Cunostintele acestea le-ati dobandit in timp iar scopul unui forum este de a impartasi experienta (ma refer la un forum de acest gen, normal). Ca sa pot tine pasul cu voi ar trebui sa incep prin a-mi dobandi cunostinte de baza in domeniul opticii. Cred ca ar dura ceva timp si mai am si serviciu si niscaiva alte obligatii. Judecand dupa ceea ce-mi recomandati cred ca nu o sa ajung niciodata sa-mi iau un telescop/lunate/binoclu pentru ca toate parerile sunt pertinente dar fiecare imi spune altceva (sau poate inteleg eu gresit). Deci pentru deepsky si astrofotografie care este verdictul final avand in vedere ca am un buget de 4-500 euro? Se poate sa ma ajutati punctual, indicandu-mi exact un link catre produs? Eu gasisem ceva (am inceput acest topic cu respectiva oferta). Mihaly Csere mi-a spus ca este perfect pentru acest scop. Dupa ce imi achizitionez telescopul promit sa ma pun la punct cu optica (in fond este in interesul meu). Un inceput trebuie sa fie in toate...deci o sa incep prin a-mi achizitiona un telescop pe baza recomandarilor voastre ,daca se poate, profitand de experienta voastra in domeniu. 

Va multumesc foarte mult tuturor :),

Dan