-----------------------------------
Emil
08 Aug 2012 13:04


-----------------------------------
La monturile de dimensiuni mai mare exista si o limita minima de incarcare insa problema aia imi doresc sa o am :-)
In general nu pot confirma chestia cu "cer optici mai mari"... Pe un EQ-6 (ca exemplu) se poate pune fara probleme un DSLR cu un obiectiv cu focala mica fara alte accesorii.
Incarcarea minima este o problema inexistenta la monturile uzuale folosite in astrofoto deoarece numarul de accesorii montate creste in aceasi masura in care utilizatorul castiga in experienta iar exigentele lui devin mai mari (focalizare automata, unitate AO, etc).
Mak-ul nu stiu cat de bun este pentru DSO (unde iti trebuie in general marire mai mica si luminozitate mai mare) asta doar in masura care incerci sa faci observatii in domeniul PN insa chiar si acolo iti trebuie in general sisteme puternice.
Pana la urma toate ar fi mai bine daca ai specifica cam ce suma ai avea la dispozitie si cam care ar fi domeniul in care ai vrea sa te axezi.
Telescoape universale exista insa costa pe masura (vezi telescoapele hibride de la Takahashi).