-----------------------------------
MrMxyzptlk
08 Aug 2012 11:26


-----------------------------------
Akenaton si eu sunt la inceput (relativ, si eu eram cum tu, am fost pasionat, cu ani buni de urma aveam access si eu la un telescop de incepator, stiu pe de rost cerul s.a.m.d). Sunt sigur ca o sa mai primesti raspunsuri cu idei pe parcursul zilei de astazi. Cert este ca eu mi-am luat acest telescop tocmai pentru ca era recomandat si pentru DSO si pentru astrofoto si imi ofera si cat de cat mobilitate pentru ca si eu sunt din oras. Aveam o oferta si pentru un 254/1200 insa pur si simplu si 150/750 este la limita portabilitatii, insa este cat de cat portabil, 254/1200 era deja un cosmar la portabilitate asa ca m-am orientat catre 150/750. 

Sternchen: nu stiu cat de bune sunt lunetele pentru astrofoto si deepsky, eu am prieteni care fac astrofoto si toti folosesc reflectoare unul este chiar impotriva lunetelor pentru foto. Asta nu inseamna ca am dreptate, pur si simplu asta este experienta din preajma mea. Poate se da cu parerea cineva care are experienta mare cu astrofotografie in aceasta tema. Insa eu chiar tind sa cred ca un newtonian de 150/750 este peste o luneta de 102/500, cu diferenta ca luneta cu eq2 este semnificativ mai portabil.