-----------------------------------
Alexandru Rautu
02 Noi 2006 15:15


-----------------------------------
Domnul Rautu a spus:

&#8222;Dar cine da dreptul de a spune ca acele legi sunt cele primordiale&#8221;

Răspunsul meu este: Rațiunea și soluțiile teoretice desigur.


Foarte bine spus, deci mintea umana este cea care ne spune daca aceea solutie teoretica este cea primordiala, solutie care poate fi diferita de la om la om; altii cred ca solutile teoretice pana in acel moment nu sunt suficiente si ca urmare vor cauta ceva mai simplu decat pana in acel moment ... dupa cum a spus si "dragon" intr-un mesaj mai sus,  notiunea de simplu si complex sunt relative ...    

Domnul Rautu a spus:

&#8222;universul e mult mai complex decat credeti chiar daca mintea noastra crede ca nu e&#8221;

Aveți dreptate, Universul reprezintă un complex de împrejurări (o diversitate), dar legea de bază ce justifică totalitatea stărilor fizice este extrem de simplă.


Ok. Dar asta nu ne-ar da dreptul de a spune daca o solutie teoretica reprezinta chiar simplitatea universului.
Domnișoara Lucia a spus:


Din câte observ eu, vă este extrem de greu să renunțați la avantajele și relativul confort intelectual oferit de aparatul matematic.  Nu uitați că natura este marcată de simbioza dintre calitate și cantitate, iar calitatea trebuie analizată cu uneltele specifice acestei categorii.

Eu nu incerc sa renunt la avantajele matematicii, care (cum am m-ai spus si in mesajul de mai sus ) sunt pretioase, incerc doar vad daca nu cumva omenirea sa folosit prea mult de matematica si a uitat sa caute si alte metode prin care sa poata descrie lumea care ne inconjoara.  

Simplul este cel mai greu de atins.

As inclina sa cred chiar ca chiar imposibil ... ca si cum am incerca sa-l obtinem pe zero absolut ...