-----------------------------------
lucia lucia
02 Noi 2006 01:35


-----------------------------------
modelarea matematica a Mamicii Natura e o toana a omului "modern". Mi se pare ca ne cam batem singuri pe umeri atunci cand afirmam ca am reusit nu-stiu-ce-chestie teoretica sau ca am reusit lansarea unei buline care a si ajuns acolo unde am lansat-o ... ( :D )
In aceasta privinta d-le rautu, ok. Am aceeasi parere, e doar o unealta.
Teoria jocului... pusa in lumina de John Nash, daca-mi aduc bine aminte, e depasita. Daca vreti ceva ce se lucreaza acum in domeniu, luati sistemele Lotka-Volterra sau, mai simplist, ecuatiile de tip Verhulst.
Matematica... omul a inventat-o, tot el o foloseste, ca limbaj de exrimare... ca incercare de descriere cat mai exacta (omului i-e frica de inexactitati desi le practicaaaaaaa  8) ) a Lumii.
Repet ceea ce mai spuneam la un moment dat> un avantaj este acela ca matematicile combinate cu fizica au facut posibila tehnologia de care ne bucuram astazi. Am pierdut insa mult... orice trebuie platit, nu?
Un mare dezavantaj este acela ca matematicile creaza de fapt modele, iar modelele nu sunt totuna cu realitatea. (Unii au stupiditatea de-a le confunda). Ca o alta deficienta, Crezul in Matematici a eliminat utilizarea cuvintelor si a dus la un limbaj bazat pe formule. Dupa mine (si cei care s-au indurat sa mai ceteasca oarece filosofie curata stiu ce vorbesc  :wink: ) aceasta este o mare pierdere.
Mi-e teama ca am pierdut prea mult... dar nu e sfarsitul timpului. Omenirea aceasta poate sa si dispara iar in loc sa se dezvolte rase de balauri care sa castige ceea ce ar fi putut pierde...  :lol: