-----------------------------------
Catalin Paduraru
01 Iul 2012 21:50


-----------------------------------
Pai daca nu stie nici macar ce telescop sa isi aleaga presupun ca nu are nici cele mai elementare cunostinte de astrofotografie. In afara de asta strict cu echipamentul pe care il va cumpara nu are cum sa faca poze la stele, are nevoie de adaptoare/filtre si din punctul meu de vedere cel putin de motoare la montura. Asta fara sa mai zic de o montura mai buna. 

Eu unul as putea sa fac poze cu un astfel de telescop doar la Luna, Soare si planete. Doar daca planul focal este destul de iesit astfel incat sa pice pe senzorul camerei foto. Daca nu va trebui modifica sau se pot face fotografii doar prin ocular. Care nu sunt preferatele mele. 

Deci pentru mine concluzia este simpla, nu. Mai bine iei o camera foto cu niste obiective si faci astrofoto decat sa te chinui cu asa ceva. Din start este un drum inchis. 

Chiar de curand discutam cu cineva, un setup pentru astrofoto ghidat pleaca de pe la 1000 euro in sus. Asa ca orice incercari sub aceste "limite" mi se par doar de dragul artei dar care intr-un final nu or sa aduca calitatea scontata.

Spor!