-----------------------------------
alex1209
23 Iun 2012 16:09

Observatii cu luneta mea de 72/900
-----------------------------------
Ieri, 22 iunie, am facut primele observatii cu luneta homemade. 

De pe terasa blocului am o vedere foarte buna asupra Bucurestiului, insa noaptea, este multa poluare luminoasa aproape de orizont.

Primul lucru care l-am observat a fost Luna, am iesit pe la ora 21:30-21:45 cand abia se mai intunecase putin. Luna am observat-o timp de aproximativ o ora prin ocularele de 25mm si 10mm(foarte frumoasa), dupa care s-a lasat in spatele blocului din fata.

A urmat Saturn cu frumoasele inele, l-am observat la 36x, 90x si am fortat putin si cu ocularul de 4mm prin care se vedea foarte mare, dar nu prea clar, de acee planuiesc sa imi iau un ocular de 6mm.

Marte la 90x se observa doar un disc portocaliu-rosiatic si cam atat.  

Apoi au urmat cateva stele care erau mai grupate.
Am asteptat pana la 23:15 cand, dupa programul Stellarium rasarea Andromeda, dar nu aveam nici o sansa cu poluarea luminoasa care era la orizont.

Cam atat am observat in seara ce a trecut. Urmeaza alte observatii astazi cand luna va fi mai mult timp pe cer :D .


Ce m-a suparat, este ca nu am gasit si eu nici un roi de stele, nici prin cautatorul facut din obiectivul de binoclu(adica practic o luneta cautatoare 10x60) manevrata manual, inca nu am montat-o pe luneta :roll: .

In afara de cele multe stele care se afisau deasupra capului nostru nu a mai fost altceva de observat.
A, nu, am uitat sa va mai spun ca am vazut si steaua dubla din carul mare, urmatoarea dupa Polaris(frumoasa si la 36x si la 90x)


Cer senin tuturor si sa speram ca nu vine furtuna cum au zis astia :mrgreen: