-----------------------------------
URANUS7
14 Iun 2012 21:21


-----------------------------------
Toate is exagerate si culoare si luminozitate. Am facut o prelucrare minima la o poza uranus7 si uite ce a iesit:

Daca reduci gamma se intuneca doar imaginea dar am redus rosu (si dupa aia a trebuit sa reduc si verde) si am mai scazut din saturatie ca prea deranja la ochi.

Acum 2 zile, cineva ( "nu spui cine") m-a atentionat ca ies imaginile prea intunecate...si avea dreptate.
Am schimbat macazul. Acum par prea saturate si luminate.
Doru, problema este ca atunci cand nu am lumina suficienta pe senzor mai ales la seeing slab ( + trece  prin 2 etaloane ) si am pe Soare diferente mari de luminozitate (zona puternic activa / zona normala  ) trebuie sa impac multi parametrii in imagine, dintre care claritatea ma intereseaza cel mai mult ..ori tocmai cand  fortez, deranjez saturtia .
Vrei sa las imaginile spalacite? Uite, da-mi aici un exemplu de nuanta si asa am s-o fixez. Bine ? Atentie: cred ca ar trebui sa stii ca anumite nuante avantajaza sublinierea detaliilor iar altele le estompeaza.
Ma incanta interventiile corective. Daca practic, pot sa le urmez, o fac cu placere.  

Mai este o problema grava la acest Registax6 si nu mi-o pot explica. Daca fac sa zicem un reglaj a.i. sa iasa asa cum ai aranjat-o tu mai sus si vreau s-o salvez ca si tiff, iese cu mult mai intunecata ( ca acum 7-10 zile in urma , la pozele mele) desi pe ecranul Registax se vede superb, echilibrat. (???)

Acum solutia mea este sa cresc luminozitatea si contrastul in Registax in mod exagerat asa incat sa iasa la salvare, pe folder, o imagine normala. 
Salvez 5-7 asemenea "incercari " pana cand in folder gasesc o imagine echilibrata cat de cat  ( adica merg "in orb"), dupa care mai cresc claritatea cu Photoshop.
Da-mi o adresa de mail si-ti trimit prin transfer.ro un film, sa vad cum te descurci . :)
Vorbim deci in termeni PRACTICI aici ! :)