-----------------------------------
alex.voicu
29 Mai 2012 22:18


-----------------------------------
@valy
Ai dreptate 100%... Voi redirecta suma in buget. Un DSLR este mult mai bun decat acea camera desi cred ca cere mult mai multa rabdare si practica in utilizare.

@ursamajor 13:10 si 14:01
Plecasem de la 130EQ. Insa dupa ce m-am mai documetat, am inteles urmatoarele:
-	Indiferent ca montura este pt un telescop utilizat pt observatii planetare, DSO, Lunare, Solare, de variabile, etc&#8230; este cea mai importanta, pt ca ofera stabilitate si ghidare precisa prin componentele de gestionare a miscarii RA si DEC
-	Pe montura se pot monta diferite instrumente optice &#8211; conditia fiind sa nu depasesti sarcina maxima specificata de producator.
-	O montura buna poate fi utilizata mult timp, fara a face investitii deosebite
Ah&#8230; bugetul&#8230;. Dupa remuneratie, coane Fanica. Al meu este constituit din&#8230;. Suma anuala economisita din renuntarea la fumat. (1 pachet x 365 zile x 12 lei = 4380 lei) Deci&#8230; mi-ar place sa dispun de un buget imens &#8230;. 15000 lei. Uffff&#8230;. Vise taica.
Apropo 200/1000-le tau este Bresser, Orion, Meade, Seben??? 

Da, deocamdata renunt la foto&#8230; prea scump momentan si sar din buget. Mai bine asa cum am spus investesc intr-o montura foarte buna. Si cand mai capat experienta si gasesc si un DSLR bun &#8211; eventual chiar si sh &#8211; il iau. Dar, consider ca acum montura este prioritara.
Si cred ca iau si un Skywatcher, caci luna viitoare vine concediul si plec la munta, la peste 1600m. Si cum un telescop cu o asemenea montura este greu de bagat in portbagaj&#8230; luneta ramane o alternativa buna pt deplasare.

@cmatei
Cred ca pe aceea o si iau.  Iar Mr. Green era o invitatie pt ursamajor sa pecizeze ce anume ar alege el dintre cele enumerate... 
Si da, sunt interesat de o montura care sa aiba si GoTo&#8230; De fapt, cam ce anume ma intereseaza este posibilitatea de a o cupla la un laptop pe care sa ruleze un software din care sa poti selecta un obiect asupra caruia vrei sa faci observatii si prin interfata sa transmita coordonatele acelui obiect catre motorarele monturii, realizand astfel orientarea cat mai precisa. Banuiesc ca mi-ar trebui si un modul GPS care sa faca alinierea in meridian.
Asa cum am scris mai sus renunt la camera in favoarea unui DSLR&#8230; eventual numai body-ul lui, fara obiectiv.