-----------------------------------
alex.voicu
29 Mai 2012 01:05

Dotare tehnica amator
-----------------------------------
Salutare tuturor.

Am deschis acest topic in incercarea de a obtine informatii sau recomandari de la cei mai avizati decat mine, in ceea ce priveste dotarea tehnica a unui amator.
In acest scop supun atentiei voastre urmatoarea lista de echipamente:

Astromaster 130EQ-MD Celestron.........................................1110
Celestron NexImage 5 Solar System 5mp...............................470
Reducator de focala pentru NexImage....................................155
Barlow Omni 2X....................................................................120
Barlow fotovizual 2x..............................................................170
Ocular Zoom 8-24mm Celestron.............................................380
Inel T Nikon............................................................................60
Inel T Canon EF (EOS).............................................................60
Adaptor universal pentru fotografie digitala..............................250
Ocular Plossl Omni 40mm.......................................................165
Ocular Plossl Omni 32mm.......................................................165
Ocular Plossl Omni 25mm.......................................................180
Ocular Plossl Omni 15mm.......................................................120
Ocular Plossl Omni 12,5mm....................................................120
Ocular Plossl Omni 6mm.........................................................120
Ocular Plossl Omni 4mm.........................................................120
TOTAL:................................................................................3765

Am facut aceasta lista in limita unui buget (redus) de 4000 - 4500 lei. Preturile sunt in lei si includ TVA. NU am inclus inca un aparat foto DSLR - cel mai probabil voi achizitona unul pana la sfarsitul anului; un Canon, Fuji sau Nikon... nu m-am hotarat inca.

Echipamentele vor trebui sa serveasca pt urmatoarele tipuri de observatii:
- lunare
- planetare
- solare
- deep sky object
- fotografierii corpurilor observate

Daca aveti critici / propuneri / observatii... va rog sa nu ezitati in a le face. 

Cu sincere multumiri si in speranta ca va ajuta si alti amatori.