-----------------------------------
BMB
25 Mai 2012 16:55


-----------------------------------
Ok. Am citit si eu un pic despre ea, si de cand fac observatii vizuale (sau mai bine zis cand faceam mai des) nu am vazut niciodata aceasta lumina. O fi fost de la instrument, nu stiu, insa |lumina cenusie venusiana" e posibil sa fie si un fenomen tip "iluzie", in care creierul asociaza forma crescentului cu cea a Lunii (care are lumina cenusie) ori pur si simplu "dorinta" creierului de a vedea un cerc complet este de vina. 
M-am mai uitat si recent la Venus si nu am observat acest fenomen, iar din cate am mai citit acea radiatie a fetei nevazute este "vizibila" doar in infrarosu (cel mai bine pe undeva pe la 2 microni si ceva).
Uitati-va la imagini pe internet realizate de amatori si o sa vedeti ca nu gasiti aspecte ale "fetei intunecate"-"luminii cenusii" decat cu camere "vazatoare" in IR si filtre adecvate. Si chiar si asa, timpii de integrare sunt de ordinul secundelor ! Ochiul uman nu vede nici in IR si nici nu "genereaza .avi-uri" la 0.5 fps ! :)

Max

Cea mai buna dovada ar fi o imagine clara a acestui fenomen in lumina vizibila relizata de unul dintre cei care au zis ca o vad. Eu nu vad nici macar una pe Forum. Si sa nu cumva sa imi mai pomeniti de imaginea in care discul e mai intunecat decat cerul...wt...A intrat Venusul sub norii terestrii ? :) Procesarea uneori induice in eroare.