-----------------------------------
BMB
23 Mai 2012 00:06


-----------------------------------
Valy, vad ca nu ti-a raspuns nimeni pe aici :)
Uite cateva imagini orientative realizate de mine acum 8 ani la anteriorul tranzit al lui Venus:
http://maximusphotography.wordpress.com/2012/05/18/in-memoriam-tranzitul-lui-venus-8-iunie-2004/
Pe vremea aia, asa cum iti dai seama si din text, nu prea aveam nici echipamente mai avansate si nici experienta de acum. Au trebuit sa treaca 8 ani ca sa pot procesa imaginile de atunci cat de cat.
Nu vreau sa patesc si acum la fel ;)
Eu unul o sa folosesc cred 2 sau 3 instrumente in paralel, si anume:
-C 11-ele cu camera DBK 41 AU02.AS  cu filtru IR pass in focar (2800mm) pentru imagini ale discului lui Venus (inclusiv arcul atmosferic la iesirea de pe disc sper),
-ED 80-ul cu corector de planeitate si reducator de focala (520mm) pentru rasarit si mai apoi cu barlow ED 2X (setat la 1.6x) pentru imagini full-disk, cu Canon 550D,
-si posibil un Coronado PST ori cu camera DBK 41 AU02.AS  cu filtru IR pass ori cu camera DFK 21AF04.AS.
Filtrul o sa fie la toate (in afara de PST bineanteles) folie Astrosolar cu ND=3.8.
Montura NEQ 6.
Sper ca ti-am raspuns oarecum la o parte din intrebari, in special la ce sunt utilizabile respectivele focale. 
Un amanunt de care trebuie tinut cont e faptul ca Soarele nu o sa ajunga la mai mult de 20 de grade deasupra orizontului in timpul tranzitului, ceea ce o sa se simta puternic printr-o turbulenta mare. E posibil ca o focala mare sa fie asadar inutilizabila, insa eu unul sunt dispus sa ma car cu C11-ele sute de kilometrii pentru ca merg pe principiul mai bine sa il ai si sa nu il poti folosi decat sa nu il ai si sa iti para rau dupa aia (vorbe din experienta din pacate)...
Spor !
Max