-----------------------------------
dragos.n
21 Mai 2012 04:16


-----------------------------------
Acum hai sa o luam de la capat.

Poza 4. Surubul ala nu e cel original. Ar fi trebuit sa semene cu cel din poza pusa de mine mai de dimineata. Trebuie sa cauti un surub cu floare mare, si filet M 10, daca nu gresesc, sa il inlocuiesti pe ala care il ai.

Poza 5. pozitia pinului este normala, numai ca trebuie sa desurubezi cele doua suruburi laterale pana cand pinul intra intre ele. Ele trebuie sa stea distantate, si din miscarea lor lina, sa misti usor montura. Si cand prinzi nordul, steaua polara in luneta polara, cu ele blochezi montura pe directie. Acum tu ai o imagine ideatica exact inversa decat normal.  Daca insa vei considera ca pinul e pus normal, nu suruburile, vei vedea ca totul se leaga logic.

 Edit. daca tot nu ai inteles intreaba. Dar, subliniez, pozitia pinului,  adica a motzului, e buna, a suruburilor care vin  pe el nu e buna.

Crede-ma, Vixen facea monturi pe vremea cand noi nu ne-am nascut. Daca au pus un pin intr-o pozitie, stiu ei foarte bine de ce au facut-o. Si toti cei care au copiat monturile lor, stiu de ce au facut-o. Adica, Meade, Celestron, SkyWatcher, si asa mai departe. 

Acu, daca nu te descurci, iti dau eu 100 de euro peste cat ai dat pe el :lol:

Citeste frate manualele, si de la Vixen, si de la SW.