-----------------------------------
galex
08 Mai 2012 09:51


-----------------------------------
Cam acum 2 saptamani am achizitionat luneta in discutie, pachetul complet (620 lei), d-l Costescu a fost foarte amabil si tranzactia s-a desfasurat perfect.

Pana acum sunt foarte incantat de achizitie, nu am scos-o inca din casa, asa ca am folosit-o la observatii terestre (e perfecta pt. asa ceva), si pt. a observa luna. 

Atat eu cat si sotia am ramas surprinsi de craterele lunii (care se vad mult mai bine atunci cand luna nu este plina), si mai ales de inelele lui Saturn, peste care am dat pur si simplu intamplator... (am indreptat si eu luneta spre a 2-a "stea" pe care am vazut-o deasupra lunii). Toate astea cu ocularul de 10mm din dotare.

Ba chiar, in dimineata asta, dupa ploaia de azi noapte, am vazut de la fereatra (chiar si cu ochiul liber) o serie intreaga de munti. Cu luneta am vazut ca inca mai sunt vreo 2 fasii subtiri de zapada pe una dintre creste. Incapand cu ora 8:00 AM, muntii au disparut cu desavarsire!

Vreau acum sa achizitionez si ocularele de xcare zicea Teo, unul de 6mm sau chiar de 4mm. Oare cum e mai bine, sa iau un Barlow 2X sau un alt ocular de 4-6mm? O sa urmaresc Bazarul sa vad daca ii prisoseste cuiva unul...

Urmatorul pas ar fi sa mai umblu si la partea de teorie, planete, stele, etc, sa fac rost de harti, sa vad cam ce s-ar putea observa cu aceasta luneta. Spunea cineva ceva de Stelarrium... O sa mai caut si altele... Pana atunci multumesc mult pt. sfaturile primite, mi-au fost de mare ajutor!