-----------------------------------
Catalin Paduraru
25 Oct 2006 21:25


-----------------------------------
Eu am un UHC de la Lumicon si pot spune ca e FANTASTIC daca il folosesti pe un cer nasol. 
Pe bune ? De pe net traiam cu impresia ca broadband-urile nu sunt o mare branza . Da-mi si mie ceva detalii (comparatii , impresii etc) 
Award ,in privinta lui M57 din oras, cred ca ai vazut-o asa de greu doar daca esti cumva direct in bataia unei lumini (sau ai folosit o putere maritoare prea mica desi din ce detalii ne-ai dat despre telescop/oculare nu cred sa fie cazul...incearca in preajma lui 100x). Incearca sa umbresti macar locul de observatii si asta face minuni si mi-a luat ceva timp pana am priceput-o.

Dupa cum pare viitorul cred ca o sa fie obligatoriu un astfel de filtru. Eu ce pot sa spun despre al meu. Ca il folosesc doar la nebuloase si ca nu a existat nici o nebuloasa careia sa nu ii "imbunatateasca imaginea" de pe un cer poluat. In principiu iti face cerul negru si iti contrasteaza mult imaginea. Dupa mine orice observator "poluat" ar trebui sa aibe asa ceva. 
Catalin iti recomand fiindca e foarte ajutator pe cer poluat.
Nu stiu cum se comporta la foto  :?: 
Daca astepti pana in decembrie poate iesim impreuna la observatii si o sa  te uiti prin al meu.
Numai bine!