-----------------------------------
Bogdan_RBF
02 Mai 2012 23:47

Re: multumesc/sfat
-----------------------------------
multumesc pentru raspunsurile promte si la obiect... o sa ma orientez spre alt telescop ...la dobson ma-m gandit si eu insa pretul e cam mare .....
o sa renunt la ideea cu seben si vreau sa va intreb si despre Celestron PowerSeeker 114EQ din cate am citit ar avea ''ceva'' calitate sau skywatcher 114/500 cu oglinda parabolica ..cam ce as putea sa vad cu ele in conditii optime ..eu locuiesc la tzara deci poluarea luminoasa e mai mica as fi vrut sa vad macar craterele dupa luna benzile lui jupiter ,inelele lui saturn si poate  marte :D ....pareri?

thx.

Ca si parere personala, de banii pe care i-ai da pe unul dintre cele 2 telescoape (NOI), mai bine iti iei unul second, cu caracteristici superioare si care iti va oferi mai multe detalii decat cele 2 de mai sus, iar in acest sens eu iti recomanda asta: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=89860#89860 (domnul care il vinde chiar e priceput in acest domeniu, deci nu il cumperi de la un necunoscator, sa zic asa...daca o sa discuti cu dansul o sa te convingi de spusele mele) in plus aduna cun 30% mai multa lumina decat cel de 114...chiar l-am vazut in carne si oase si ofera destul de multe (de nou e aprox 950 RON)...eu personal zic ca e o afacere foarte buna...restul depinde de tine...daca vrei poti sa mai rasfoiesti si sectiunea "Vinde" poate gasesti alta varianta care ti se potriveste mai bine, dar din cate am vazut, cam asta ar fi cea mai apropiata de bugetul de care dispui...oricum, bafta in alegere!