-----------------------------------
MrMxyzptlk
02 Mai 2012 13:01

Accesorii pentru un Skywatcher 150/750
-----------------------------------
Salut la toata lumea, un incepator la raport, si cu dorinta de a primii niste sugestii.

Desii ma pasioneaza de mult, acum am luat numai un telescop, si am ales un SkyWatcher 150/750. Ieri seara am asamblat pentru prima data si am gasit pe cer Luna (cu asta am configurat luneta cautatoare - insa o priveliste superba), Marte (ma asteptam la mai mult :) - poate era deranjant stralucirea lunii ), Venus (f. frumos), Saturn (factorul WOW), respectiv ca sa invat sa manevrez cu montura EQ3 am cautat Regulus (aproape de Marte) si Pollux (ales aleatoriu) cu success. Telescopul am cumparat cu accesoriile standard respectiv: lentila Barlow 2x, ocular super 25 wide angle si unul de super 10 mm.  Primele accesorii cumparate vor fii un filtru solar (si speranta ca prindem vreme buna pe 6 Iunie) si un filtru lunar (ochii mei erau deranjati la ora 23 daca ma uitam la Luna si inca nici nu este Luna plina). Ce alte accesorii imi recomandai? Am auzit ca ocularele si lentila Barlow care vin in pachet nu sunt chiar de calitate. Sa schimb lentila Barlow? Ce alte oculare imi recomandati pentru acest telecop? Daca am inteles eu bine cu lentila Barlow 2x si ocularul de 10mm ajung la o marire de 150x, desii in teorie telescopul poate sa ajunga pana la 250x - maxim teoretic 300x, cum pot sa ajung la o marire mai mare, sau merita sa ma ocup cu accest aspect (aici ma gandesc mai ales la Marte, dar si un Saturn putin mai maricel ar fii fain)? Orice indrumare/idee ar fii super si va multumesc in avans.

Mihai