-----------------------------------
iuli72an
25 Apr 2012 10:23

Gata, l-am luat: Mak 127/1500 EQ3-2 Skywatcher Black Diamond
-----------------------------------
In cele din urma, chiar daca nu am primit nici un raspuns de la nimeni, pe acest forum (ma gandeam ca este un forum mai activ ) :roll: m-am decis sa cumpar Mak-ul 127/1500 EQ3-2 Skywatcher Black Diamond.

Ieri l-am primit de la AstroMagazin, impreuna cu 1 filtru lunar si 1 filtru solar. Aseara am avut si primele observatii astronomice din Bucuresti, chiar daca cerul a fost senin, poluarea luminoasa si cea atmosferica mi-a cam facut figuri, nefiind conditiile optime pentru astronomie.

La inceput am incercat sa fac o aliniere cat mai corect posibila a telescopului, chiar daca nu vedeam Polaris. Am incercat mai degraba "drift alignment".

Oricum am putut sa ma delectez cu:
- Luna
- Venus
- Saturn
- Marte

Am incerca pe cat posibil sa localizez Galaxia Sombrero dar fara succes, la magnitudinea de 8.3 si poluarea luminoasa. Pe la ora 0:15 (Ora Locala) am incetat.

Sunt destul de incantat de instrument si poate in cele  din urma primesc cateva sfaturi utile cu privire la achizitii de alte oculare, in afara de cele doua din pachet (10mm si 25mm).

Pana la o noua zi de observatii si mesaje postate pe forum, va salut si "cer senin"!