-----------------------------------
dragos.p
20 Apr 2012 13:50


-----------------------------------
valy, pleci de la o ipoteza...normal, tu cand iesi din casa pleci de la ipoteza ca ajungi la masina....dar asta nu inseamna ca nu  risti sa iti cada o caramida in cap, daar, pleci de la ceva, si iti asumi riscul ca vecinul nu te calca cu masina ca a auzit el ca ai tras de coada matza lui...normal ca exista riscuri, altfel toti am face observatoare, pana si bonurile de trezorerie care sunt acceptate ca fiind cele mai sigure investitii, au riscul ca tara sa dea faliment.....daaar, cand cineva, care habar nu am, ce pregatire are, daca a facut vreodata un proiect...in afara de mobilarea biroului....fara cunostinte"de cauze ma face un visator, fantezii", care se servesc la micul dejun. Chiar daca as aveea toti banii din lume, m-as consulta cu zeci de oameni, inainte sa demarez un proiect, pentru a cantari riscurile, indiferent de proiect, nu ma incadrez in categoria de oameni, care face ceva de dragul artei...nu sunt, si nici nu voi fi vreodata un mecena, incerc doar sa fiu un om decent, si prin analize si prin comportament si fara sa aduc jigniri"cuiva. Cineva spunea ca un observator se face cu 1.500.000 de euro, toata lumea face observatoare cu banii astia, arta de manager sa il faci cu 100.000, si sa vezi care sunt compromisurile pe care esti dispus sa le faci. Enici macar nu cadrez"pe denumirea de astronom amator, daaar, sunt aici sa va cer sfatul, sugestiile, tocmai pentru ca nu ma pricep, cei de aici, sunt pentru mine consultantii. Eu ma pricep, la restul, proiecte, cladiri, locatii, cai de comunicatii, planuri de afaceri...si sa vand. Ce vroiam eu, era un concept...vroiam sa fie cel mai...mare din romania...si primul, privat, pe aceste doua principii era construita ideea, nu spun ca este cea mai buna, cea mai fiabila, cea mai....departe de mine gandul...scopul era popularizarea, si "secundar" stintific si didactic. Va dau un exemplu concret, ca un invatacel care se respecta, am vrut sa invat astronomie didactic, am vrut sa ma inscriu la cursurile de astro si am aflat cu stupefactie ca nu mai sunt locuri....daca eram privat, mai puneam un scaun...si primeam un client(exagerat un pic), dar conceptual asta este diferenta dintre privat si guvernamental.
balcanismul care ne caracterizeaza, este cel mai urat lucru care ni s-a intamplat, de asta repect pe ardeleni care le-a ramas mostenirea astroungara si de asta ne fac mitici pe toti ceilalti pe buna dreptate......si niciodata nu am crezut ca balcanismul duce la macaaar! o idee constructiva, dar duce cu siguranta la sceneta caragialistica"bine gustata de public.