-----------------------------------
galex
18 Apr 2012 18:15


-----------------------------------
Multumesc foarte mult pt. raspunsuri, apreciez ajutorul oferit. Am sa fac cat de curand o vizita si la d-l Costescu, pt. achizitia instrumentului mult dorit. Deja am pe lista scurta binoclul recomandat de Teo, Porro 10x50. Si mai am si alte cateva telescoape, problema este insa ca oricat de mult am incercat eu sa citesc pe paginile producatorilor si forum, inca mai am foarte multe intrebari. Bugetul meu, care initial era extrem de redus, undeva sub 300 lei, si destinat achizitiei unui instrument rezervat exclusiv observatiei terestre, acum este prabusit cu totul, deoarece mi-a aparut dorinta de a mai arunca din cand in cand un ochi si pe cer.  Deci banuiesc ca o sa imi achizitionez un binoclu decent, pe care sa-l pot cara dupa mine si in drumetiile montane (o alta pasiune a mea), dar cat de curand o sa urmeze si un mic telescop pe care sa-l instalez la fereastra sufrageriei mele de la etajul 9. L-as cara si pe acesta dupa mine, dar banuiesc ca nu o sa fie chiar confortabil ca pe langa ruscac sa mai atarne si o luneta sau telescop, oricat de compact o sa fie acesta. 

Intrebare: este vreo diferenta intre binoclurile marcate ca fiind "astronomice" si cele "Sport"? De exemplu, toata gama UpClose are niste preturi extrem de joase, fata de alte binocluri identice ca performante tot de la Celestron, dar care cica ar fi "Astro". Care ar fi deci diferentele, imaginea este rasturnata, unghiul de vizualizare este mai larg, sau care?