-----------------------------------
psemil
16 Apr 2012 19:30


-----------------------------------
Amn ramas dator cu niste date.
In ultimele luni am folosit corectorul (cu un nou adaptor) la distanta de fix 65mm de senzor (exact cea recomandata de ASA). Rezultatul este o coma uriasa in colturi. Utilizabil este aproximativ 20mm diagonala senzor adica din senzorul canon crop la 15x15mm (exact ca in specificatiile corectorului). La 63mm back focus era utilizabil pe 25mm diagonala adica tot senzorul.
In 3 nopti de test: 
1 - seeing slab fwhm intre 4-4,5 identic cu cel obtinut cu corectorul la 63mm backfocus 
2 - seeing mediu fwhm intre 3,7-4,1 (poza cu M106)
3 - seeing bun + ghidaj bun oag -> FWHM 3,3-3,6  (M51) http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=8648&start=0  Cifrele sunt din DSS.
Am testat si cu ccd inspector imaginile din ziua cu seeing bun si rezultatul a fost  FWHM intre 4 - 5 arcsec.

Mai jos o imagine din CCD inspector in care am scanat toate stack din ultimul an jumate - cifrele din nume reprezita rezolutia in arcsec). Stack cu expuneri mai putine au fwhm mai bun decat cele obtinute prin stackarea mai multor nopti de expunere... deci o problema de aliniere. Pozele cu MPCC la f5 au iesit ceva mai bine decat mpcc la f4,5 - multe poze cu seeing de la f slab la f bun. Printre primele (ca performanta) sunt si poze cu semnal din abundenta de pe munte MPCC si cele cu corect ASA (65mm) de acasa ....
iar ultimele cu ASA (63mm) poze ce sunt si stack de mai multe nopti deci probabil e si o eroare de aliniere (ultimele 4) dar si semnal abundent.
Mai jos de 5 arcsec/pixel cred ca nu merge montura
PS: In comparatia anterioara M81 (MPCC vs ASA) imaginea ASA pare defocalizata din cauza optiunii "Post Calibration Cosmetic settings" din DSS. Insa imaginea din 2011 cu MPCC are pur si simplu FWHM mai bun - se vede si in lista.