-----------------------------------
Teo
11 Apr 2012 22:23


-----------------------------------
Cred ca ocularele sunt motivul pentru care nu ai reusit sa vezi Saturn foarte bine.

Poluarea luminoasa nu prea afecteaza observatiile la planete si mai cu seama nu afecteaza claritatea lor.

Daca focuserul il ai pe standardul 1.25 inch, iti recomand macar un ocular "Super"-Kellner de 10 mm sau 8 mm focala sau daca iti permiti financiar, un Super Plossl de 10 mm sau 8 mm.

Ocularele Huygens care vin in dotarea standard ale acestor telescoape sunt de-a dreptul dezastruoase.

Ce tip (model) de oculare  ai ?

Daca nu ai focuser pe 1.25 inch poti face o adaptare sa-i pui un ocular decent.

Vei vedea ca imaginea se va imbunatati considerabil si nu iti vei mai recunoaste telescopul, fata de ocularele Huygens . :D
La un ocular  "Super" ( Kellner ) de 10 mm se poate desuruba partea aceea neagra si atasa la focuserul tau in caz ca nu ai deja focuser pe 1.25 inch.
Exact asta am facut eu mai demult cu un telescop 76/900 mm si imaginile din cetoase au devenit traznet de clare !
Oculare "Super" se gasesc si pe forum din cand in cand cam cu 30-40 lei si ar merita sa faci investitia pentru o imagine mult mai buna.