-----------------------------------
Emil
10 Apr 2012 19:17


-----------------------------------
Cred ca daca Emil P imi mai cerea cadre, imi sacrificam ceva timp sa ajung in tara doar sa il strang de gat, aproape ca am ajuns sa visez perechea asta de galaxii, deja stiam din memorie cum arata cadrele brute in functie de filtru si de durata expunerii.
Sincer sa fiu pana cand nu am vazut ieri penultima varianta nu am crezut ca o sa iasa mare branza din ea...
La procesare a muncit Emil P din greu deoarece eu am participat doar prin stackarea cadrelor mele pe care le-am trimis neprocesate, orice forma de procesare ducea la debalansarea cadrului final.
Cred ca impreuna am avut undeva pe la vreo 100 de ore bune adunate insa o parte din ele nu au fost utilizabile datorita centrarii gresite sau a Lunii care a reusit sa imi puste cred ca vreo 60 de cadre a cate 20 minute fiecare deoarece a acoperit prin lumina emisa si cea mai mica urma de IFN.
In comparatie cu Rozeta, acest proiect s-a dovedit a fi cel mai dificil de pana acum deoarece centrarea s-a facut pe GSC 4383 si nu pe un obiect standard, acest fapt ducand la cel putin 2 nopti cu expuneri pierdute datorita unui procent mult prea mare de nesuprapunere a cadrelor.
Insa avantajul mare este ca invatam din fiecare experienta iar de acum ne va fi din ce in ce mai usor sa centram pe acelasi obiect doua camere aflate la vreo 700 km liniari una fata de alta :-)
La final, trebuie sa ii multumesc lui Emil P pentru munca depusa si pentru rabdarea si perseverenta uneori chiar incapatanarea de care a dat dovada pe partea de procesare.