-----------------------------------
galex
10 Apr 2012 10:50

Luneta sau telescop pentru observatii terestre
-----------------------------------
Salut, stau la etajul 9 al unui bloc care imi ofera o panorama foarte frumoasa si extinsa asupra Bucurestiului (din Berceni - Brancoveanu pot vedea Intercontinentalul, turnurile din Victoriei si chiar si Casa Presei, doar cu ochiul liber.)

Ma intereseaza sa cumpar un instrument in primul rand pentru a-mi spori detaliile cladirilor pe care le observ deja cu ochiul liber (Bucurestiul pare mult mai frumos vazut de la inaltime decat daca chiar calci prin el). 

Dar, in al doilea rand, desi deocamdata nu sunt chiar un entuziast, nu m-ar deranja daca as putea face si ceva observatii planetare cu respectivul instrument. Poate, cine stie, ma apuca pasiunea de a ma uita si pe cer, nu numai pe pamant. :)

Am cercetat un pic si mi-ar place foarte mult Firstscope-ul de la Celestron. Nu stiu insa daca l-as putea folosi pe acesta si pentru observatii terestre. 

Poate primesc de la voi niste recomandari pt. alte instrumente care sa fie mai potrivite pt. ce vreau eu. Am auzit ca la unele imaginea se vede rasturnata, altele nu sunt folosite decat pt. a vedea cerul, etc. Nu cred ca pt. observatiile terestre marirea ar trebui sa fie prea mare, dar poate ca pt. observatiile planetare ar fi de folos ceva mai puternic. Mi-ar place ceva care sa fie destul de flexibil, rezistent (o sa fie destul de interesat de chestia asta si fi-miu care are 4 ani), eventual lentile interschimbabile, ca la Firstscope. 

Bugetul este unul cam in genul maxim 200-300 lei.

Multumesc anticipat pt. ajutor.