-----------------------------------
Mircea Pteancu
08 Apr 2012 14:37


-----------------------------------
starreider
creizi ti-a dat un sfat bun.
Bogdan RBF doar ne-a impartasit esecul sau,esec caruia se straduieste sa-i dea aura teoretica.
De pilda :

''binoclul are un camp vizual mult mai mare si vei putea vedea mult mai multe la un contrast foarte bun''.

Atunci la ce ne mai trebuie telescoape?Instrumentul cu cel mai bun contrast si cu cel mai mare camp vizual este ochiul. 

Alt ''sfat intelept'': 
''Mai bine economisesti inca putin (pana la 400-500 ron) si cumperi un binoclu dedicat astro + un trepied si iti garantez ca vei fi extrem de multumit de cate vei putea vedea in comparatie cu acel Firstscope sau orice alt telescop sau luneta mai ieftina.''

Il rog pe Bogdan sa ma anunte cand va vedea prin ''binoclu dedicat astro+un trepied'' calota polara  a lui Marte sau cand va rezolva steaua dubla Porrima sau cand va vedea  fazele lui Venus asa cum le-am vazut eu prin newtonianul meu de 76mm.
In principiu se poate intampla si asta cu ''un binoclu dedicat astro'' construit insa folosind,de pilda,doua dintre dispretuitele ''telescoape de compromis''.

Cat despre ocularele de calitate,am iarasi o veste care nu accepta nici un compromis:orice telescop are nevoie de oculare de calitate,nu doar Firstscope.

Strasnice ''sfaturile'' pe care le-am criticat,ar fi greu pentru unii  sa se abtina in a le da?

Mircea