-----------------------------------
Bogdan_RBF
08 Apr 2012 01:24

parere!
-----------------------------------
Salut!
Din putina experienta pe care o posed si pentru ca m-am confruntat cu aceeasi problema pe care o ai si tu, iti zic sa uiti cat mai repede de acel Firstscope. Nu zic ca nu e un instrument util, mai degraba e o solutie de compromis, dar un compromis din ala.....sti tu ce vreau sa zic. Eu recomand un binoclu astro in detrimanetul unui telescop cum este Firstscope-ul, intrucat binoclul are un camp vizual mult mai mare si vei putea vedea mult mai multe la un contrast foarte bun (asta poate sti si tu, vazand ca esti posesor de binoclu, iar acel 10x50 e ideal ptr. primii pasi in astronomie, pus si pe un trepied si vei fi super incantat). Poate ca vei vedea mai multe detalii cu acel telescop, numai ca o sa te plictisesti repede si mai degraba te va indeparta de domeniu decat sa te apropie. Nu te uita la cati "X" are fiecare ptr. ca nu doar la factorul de marire se rezuma  totul cand vine vorba de un telescop, ci componentele si ce pot sa ofere acestea. Evident ca sunt multe de explicat despre telescoape, dar in ceea ce priveste acel Firstscope, efectiv nu prea exista multe de spus. Intradevar e portabil, te va ajuta sa te initiezi in domeniu, dar cum spuneam, e mai degraba o solutie de compromis decat ceva viabil. Cum spunea si creizi, ptr. ceva calitate o sa ai nevoie si de oculare de calitate la respectivul telescop, si practic nu merita efortul ca ajungi la niste cheltuieli si o sa iti dai seama ca a fost de prisos. Mai bine economisesti inca putin (pana la 400-500 ron) si cumperi un binoclu dedicat astro + un trepied si iti garantez ca vei fi extrem de multumit de cate vei putea vedea in comparatie cu acel Firstscope sau orice alt telescop sau luneta mai ieftina. Iar cand vei avea suficienti bani si experienta acumulata atunci poti sa iti cumperi un telescop sau luneta mai de calitate de care sa te bucuri cativa ani buni. Sper sa iti fie de folos ce am scris.

Cer cat mai senin,
Bogdan.