-----------------------------------
UFO
31 Mar 2012 08:48


-----------------------------------
@nobody  Si pe mine m-a dus gandul in casa cu toti peretii spre sud in interiorul careia poate fi orice ora ... ba chiar am putea avea toate orele.

Fortand putin lucrurile, daca ne intrebam ce ora (hh:mm:ss) este fix in polul nord am fi tentati sa zicem ca este ora GMT. Deoarece data evenimentelor fix in polul Nord ar fi data GMT (exceptand alte subtilitati privind timpul sau polodia, am intra prea mult in detalii) ~ apropo de ora locala fix in Polul Nord, am putea gasi mai rational un sistem de timp legat de inaltimea Soarelui deasupra orizontului ...  

Polul Nord nu are Longitudine la fel cum nici Zenitul nu are Azimut.  :? Mai mult, Longitudinea si Azimutul, nu au sens (implicit, nici aplicabilitate) in polii sistemelor de coordonate  :roll: 

Conchid ca in aceste cazuri, o formulare corecta ar fi : La Zenit, Azimutul dispare.  :P  Asadar poate fi corecta urmatoarea exprimarea: La Zenit (si in general in polii unui anumit sistem) avem o singura coordonata ? (cealalta disparand subit ) :oops: