-----------------------------------
valy
19 Mar 2012 14:07


-----------------------------------
Consider ca important e sa identifici tipurile de instrumente, si sunt destule, sa identifici si sa intelegi tipurile de probleme, avantajele si dezavantajele fiecaruia, sa faci un tabel si sa faci comparatie. Asta insa e de durata si necesita lectura, intelegere, "citit" (de multe ori printre randuri) pozele si parerile utilizatorilor. Poti urmari instrumentul care aduce compromisul optim tie sau sa alegi mai multe intrumente fiecare pe bucata lui, dar asta depinde doar de tine. 
Oricum pentru mine multe aspecte imi sunt inca neclare, pana la urma conteaza sa iei ceva si sa te bucuri de el, totusi fiind constient de limitari ca sa nu fii dezamagit.
Lumea pe cloudynights e in general multumita de SC-urile de la Celestron, parerile sunt aproape unanime. Unii critica faptul ca e tub inchis si de aici probleme de aclimatizare, dar poti gestiona problema simplu (ventilator, tinut la rece ziua, etc). Un 9.25 e cam cea mai buna solutie pt. un seeing normal ca pe la noi. Prea mare aduce prea putin, prea mic poate nu aduce suficient de mult. Daca e aclimatizat si colimat si nu are bube cred ca te va tine o viata. Focala lunga obtii cu un barlow, focala scurta cu un focalreducer sau cu faststar (daca are). Doar o montura decenta si ceva accesorii alese cu grija si cam gata.
Avem colegi cu SC 8, 9.25 cred ca ii poti intreba.

Spor.