-----------------------------------
Ovi_astro
18 Mar 2012 13:54


-----------------------------------
Tudorandu- Eu voi folosi un simplu tub de canalizare diametrul deschideri de 5 cm obiectivul simplet al lunetei la-m diafragmat la 40mm pe parcus voi face si alte diafragme de 35 si 30mm, se poate folosi si tub de carton,ca prim test e bine sa faci tubul din carton dar important este ca lentila sa fie bine pozitionata in celula ei iar intrg sistemul lentila primara si ocular sa fie bine colimat.

Mica probelma e la tuburile din PVC este ca se deformeaza, atunci trebuie facut o montura mai speciala, si mi-a venit o ideie geniala cum sa montez luneta mare, solutia este simpla o montura in forma de potcoava, la o inaltime mai mare, mai pe scurt 2 lemne mai groase de o parte si de alta a tubului care il tine, si intre ele se poate pune ceva care sa nu impiedice ca montura sa stranga extrem de tare tubul ca apoi sa nu se deformeze, sub tubul optic o scandura pe care sa se sprijine, la scandura aceia pe care se va sprijini tubul se poate face un mic canal de sustinere a tubului, pur si simplu 2 leaturi prinse de o parte si de alta ca forma cailor ferate, in care sa se sprijine tubul, si cam atat, atunci tubul mai greu se poate deforma.

Pt Alex- Dupa parerea mea iti va iesi o luneta pe cinste, un obiectiv acromatic de 83mm focala de 900 cat are e perfect,  deci 900/la 83 da un f/d de 10,8 daca doresti sa-ti achizitionezi obiectiul eu zic ca merita, important este ca optica lui sa fie buna, eu ma-m uitat pe siteul  Astro Vest la Obiective au un pret bun dar nu stiu de cine is produse si daca is bune.