-----------------------------------
UFO
12 Mar 2012 10:10


-----------------------------------
Bun si chiar daca s-ar gasi sa zicem acea luneta plossl ce vreti sa se mai faca cu asemenea vechitura? stiinta?, poate in cel mai fericit caz ar trebui donata unui muzeu.Nu inteleg pentru ce se face atata tam-tam.

Istoria astronomiei romanesti de observatie incepe cu aceasta luneta, de aceea se face "tam-tam". Eu unul sunt curios cum arata aceea luneta, si ce observatii s-au facut cu ea. De ce ? Pentru ca a existat. Daca nu ne cunoastem trecutul, nu vom putea pretui prezentul (in lipsa de repere), iar viitorul ne va fi  .... o nebuloasa. As asemui "pierderea" lunetei, pastrand totusi proportiile, cu dezastrul de la Sarmisegetusa Regia, unde dupa revulutie localnicii si-au facut case cu pietre din ziduri (cel putin asta este impresia mea).

p.s. am informatii ca deja, cineva de la Observatorul Astronomic din Bucuresti se intereseaza de luneta pe o cale mai oficiala si a si contactat pe domnul Brahna saptamana trecuta, iar acesta (domnul Breahna) nu-si amintea sa fi existat luneta vreodata. Voi reveni cu detalii pe masura ce le voi afla.