-----------------------------------
Vlad
11 Mar 2012 18:37


-----------------------------------
S.ar putea sa ma insel dar cred ca roata din orice sistem curea-roata se cheama scripete - precum am zis, e posibil sa ma insel. Intr-adevar ma refer la "pulley"


@jimao22: este backlash la greu ce ai tu, si am patit-o si eu cu  a mea. Trebuie sa ai grija la lucrurile astea :
1. sa treci roata complet peste "gaura" aia plana de pe melc
2. sa-l strangi bine de tot (dar astfel incat sa-l mai poti scoate si alta data daca ai nevoie).
3. Melcul sa nu aiba joc lateral. Trebuie sa strangi inelul ala de compresie pe de o parte, si capacul ala care s einsurubeaza pe de alta, astfel incat melcul sa nu se miste deloc pe laterala dar sa se poata invarti relativ usor. Asta o faci cel mai bine cu carcasa AR scoasa. Ai grija ca de multe ori la "mana" pare ce e bine dar cand il montezi incepe sa se miste. Eu prefer sa il las un pic mai strans, chiar daca la prima vedere pare ca se misca cam greu. Important e sa nu se blocheze. ideal ar fi sa mia gasesti inca un inel ca sa-l pui si-n partea cealalta, dar eu nu am gasit pe nicaieri (daca gasesti ia unul si pentru mine!  :) 
4. Strange bine cele doua surubele de sus si de jos din carcasa (alea de reglaj al presiunii). Eu la inceput il strang tare pe cel de sus, dupa care incep cu cel de jos. In eqmod pe viteza a doua, misc usor montura. daca "caraie", mai strang putin pe cel de jos si slabesc pe cel de sus - mereu putin de tot, 10-15 grade, pana merge bine. Testeaza dup-aia si pe viteze mai mari.


Cureaua nu trebuie tensionata foarte tare...are fire de otel inauntru asa ca nu se intinde. E suficient sa aplici presiunea necesara ca sa nu iasa. 
La mine celalalt de pe motor era ok, nu se misca deloc, dar revizeaza-l oricum. O alta posibilitate ar fi ca gaurile sa nu fie centrate pe cele doua roti (scripeti), dar daca e facuta la strung nu ar trebui.


Eu cred ca ai sa descoperi cand desfaci montura ca "pulley"-ul se misca in voie pe melc..