-----------------------------------
jimao22
11 Mar 2012 14:12


-----------------------------------
Are asta!
Rahat la angrenaje, asta are. Sau la electroni.
La ultima sesiune mi-a fost imposibil sa fac macar o calibrare in PHD sau MaximDL. Daca reuseam sa calibrez cumva, dupa 2-3 iteratii steua ghid iesea din zona de ghidaj. Era ca si cum semnalul de corectie al erorii nu ajungea la montura ca sa corecteze (1) sau eroarea ce trebuia corectata era asa de mare incat autoguiderul nu reusea sa intoarca montura in pozitia corecta (2).
Sunt foarte necajit si lipsa de timp mai ales acum, ma face sa avansez cu viteza de melc in directia rezolvarii problemei. 
Primul pas este sa dezmembrez iar montura intr-o seara si sa vad daca nu cumva s-a intamplat ceva la curelele puse de mine (suspectez ca s-ar fi slabit suruburile care tin rotile de la curea fixate pe ax). 
De asemenea, cand fac o cautare a unui astru in mod manual, cu game-pad-ul, se observa un backlash care nu era vizibil inainte. 
Culmea, ca inainte sa-mi vina camera noua, am iesit de vre-o 2-3 ori cu montura tunata cu curele si mergea perfect, am facut si niste PEC-uri, urma sa fac un PEC in care sa nu mai mearga autoguiderul, la sugestia corecta  a lui   cmatei dar n-am mai apucat.
Asta e...