-----------------------------------
aecrimla
14 Oct 2006 22:29

re
-----------------------------------
Aecrimla, sper sa iti dai seama ca noi nu iti vrem raul, dar noi (sau majoritatea) nu am avut situatia ta cand am inceput astronomia. Ma refer la cea financiara. Noi nu aveam nici macar de unde alege pe cand tu esti din cei care au de ales mai mult decat pot face fata. Adica ai atatea modele si varianta ca pana la urma le vrei pe toate dar nu iti trebuie nici unul. 
Si noi incercam sa te sfatuim sa nu risipesti banii pe ce vor "ei" ci pe ce iti trebuie tie. 
Credema ca si eu imi doresc tot ce este pe piata, in materie de intrumete, dar nu imi permit. Si cand imi permit iti jur ca cercetez 1-2 luni inainte sa fac o decizie ca sa nu imi para rau. Fiindca un instrument nu il cumperi odata la 2-3 luni ci odata la 2-3 ani. 
Eu sper sa iti cumperi ceva ce vei folosi, nu conteaza cat dai pe el, dar macar sa il folosesti 200%. Fiindca pentru cati bani ai dat pe el macar sa si merite si sa si scoata. 
Numai bine!
Sunt mai mult ca sigur ca nici unul din voi nu vrea sa dea sfaturi rele celor ca mine dar, chiar shi asha eu iau sfaturi de la totzi , le analizez shi caut ce-a mai sigura shi convenabila solutzie pt mine..
Am facut o data prostia sa cumpar ceva inainte sa ma sfatuiesc cu cineva care cunoashte shi am ramas cu un instrument care nu ma satisface definitiv referitor la review-urile celor care au asha ceva .
Ori nu au fost sinceri in review-uri ........ ori erau false.
La instrumente astro nu potzi sa faci ka la mashini ... adika Drive - Test sa vezi dac-tzi place sau convine produsul finit.
Aici tre' sa cautzi pe net pareri pro shi kontra iar daca mai apoi ai shansa sa incerci produsul inainte de a-l cumpara cu atat mai bine , daca nu , atunci tot la reviewuri shi la sfaturi tre sa recurgi.

Mai ales ca la noi ..., orikat am vrea n'o sa gasim pe rafturi nici in 30 de ani ce se gaseshte in okcident....aka Germania ...(Photokina) etc....
Deci nu putem face o komparatzie intre instrumente pe care nu le avem.
De aceea incerc sa kaut produsul ideal pt mine tot printre review-uri shi printre sfaturile primite aici pe Forum.

Nu ma supara o parere decat daca este falsa sau bazata pe ce zik altzii din a 3-a spitza , ca au auzit de la cineva.
Eu aici pe Forum mi-am facut o parere la ce ash vrea sa-mi kumpar bazat mai ales pe sfaturile voastre , care desigur suntetzi mai avansatzi in astro decat mine .... (vezi descrierea din profil)..."sub genunchiul  broashtei" ( asha kum era Creanga in Amintiri din Copilarie ) ....beeeh.....

Deci pe scurt ; accept sfaturi daca sunt la obiect, vezi experientza mea in astro, shi sunt bazate pe descrieri tehnice( pe asha ceva am pus mana) , "shi shtiu cum merge skula asta ", restul ascult citesc shi mai vad eu.....

merci .