-----------------------------------
Alexandru I.
01 Mar 2012 20:30


-----------------------------------
DA, CRED CA NU E MOMENTUL SA MA APUC DE ASA CEVA. dAR SIGUR MAI TARZIU. Voi de la ce varsta va-ti apucat de slefuit oglinzi? Luneta (dintr-o banala lupa) se pune? :D

Eu te incurejez sa continui, atat in "cercetare" cat si in a pune intrebari, oricat de prostesti ar parea in ochii tai sau al altora. Toti am fost incepatori, unii insa au uitat asta.
Eram prin a 8-a cand m-am apucat sa caut informatii despre acest subiect. Tin minte ca atunci cand mi-a picat in mana cartea lui Matei Alexescu "Laboratorul astroficianului amator" nu-mi venea sa cred ce citesc; traiam senzatia aceea pe care o ai atunci cand gasesti ceva prea frumos ca sa fie adevarat. Doar ideea ca slefuirea unei oglinzi putea sa fie accesibila unui amator mi se parea ca cel mai nesperat cadou pe care cineva mi-l putea face atunci; parca aveam deja telescopul in maini!  :) A ramas doar pe hartie proiectul, in parte din cauza ca nu am reusit atunci sa gasesc o sursa de abrazivi, iar pe de alta parte cineva mi-a facut cadou un catadioptric  8) Totusi, timpul pe care l-am petrecut cautand inforamtii si alcatuind schite peste schite nu-l consider pierdut: odata si odata tot voi lua taurul de coarne.

In incheiere, nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea.

PS:Ca un raspuns la o idee raspandita si impamintenita in mentalitatea colectiva exprimata in mesajele de mai sus, doresc doar sa remarc faptul ca "tinerii din ziua de azi" sunt rezultatul eforturilor "tinerilor din ziua de ieri". A pune vina pe orice alta entitate, chiar daca este la moda, nu reprezinta altceva decat fuga de responsabilitate.