-----------------------------------
virusrusesc
19 Feb 2012 18:42

Wabcam (ce distanta focala are?)
-----------------------------------
Salut, mi-am modificat Webcam-ul ca sa pot trimite imaginile de la luneta la PC.Toate bune, am reusit sa fac si un adaptor solid si totul e ok, doar ca, nu am idee ce lungime focala are acel senzor de webcam(fara obiectivul webcam-ului).Ocularul de 10mm pe care il am, in combinatie cu luneta mea de 70/500 imi da un grosisment de 50x, dar cand pun acest webcam modificat, grosismentul creste foarte mult, estimez eu ca peste 100X comparatnd cu ceea ce vad cand privesc prin ocularul de 10mm.Cum as putea afla cu precizie ce grosisment are instrumentul in combinatie cu acest webcam modificat?.Nu am gasit niciunde ce f are acest model de webcam(Live! Vista IM).
    Momentan fac observatii terestre ca nu ma lasa vremea sa indrept telescopul spre cer, dar oriunde ma uit vad doar detalii(din cauza grosismentului mare), dar asta cred ca va fi ceva bun atunci cand voi indrepta instrumentul spre cer(luna si planetele ma intereseaza cel mai mult).Daca stiti vreo metoda prin care as putea afla ce grosisment imi da instrumentul cu acest webcam adaptat mi-ati fi de mare ajutor.Multumesc.