-----------------------------------
dragos.n
09 Feb 2012 11:13


-----------------------------------
Salut, si bine ai venit pe forum.

Probabil ca cel mai bun lucru inainte de a-ti fi luat telescopul ar fi fost sa ne intrebi ce sa iei. Dar acum fiind timpul trecut, sa trecem la treaba.

Teoretic, cu acest telescop ar trebui sa poti utiliza cu succes si ocularul de 12,5mm. Cel de 4 mm deja e peste limita teoretica a acestui instrument ( desi cuvantul instrument este cam mult pentru asa ceva ). Cum am avut si eu o astfel de luneta acum multi ani, pot sa-ti spun ce am observat eu la el. Nori de praf interstelar nu am observat, dar praf intre lentile da, de cum l-am scos din cutie. Planeta Saturn sub forma unui oval difuz, Jupiter ca o biluta mica, si ceva necunoscute prin vecini. Sa-ti mai spun ca lentilele erau montate invers decat pozitia normala, si din cauza asta tot asa, nu puteam sa obtin o marire mai mare decat 35x?

Sfatul meu este sa-l trimiti inapoi la comerciantul care ti l-a vandut, daca mai e in prima luna, cand poti sa-i ceri banii, sa-i spui ca nu merge, si ca vrei sa iei ceva mai scump. Si sa ne comunici si noua cam cat mai poti sa pui in plus ca sa-ti recomandam ceva mai bun. Poti sa incerci sa trimiti si daca nu e in prima luna de la cumparare, poate te intelegi cu el, mai ales daca iei altceva.