-----------------------------------
psemil
05 Feb 2012 19:40


-----------------------------------
Am scuturat corectorul sa vad daca vreo lentila este mobila... insa pare foarte solid si nu simt nici o vibratie. La mpcc cand l-am cumparat o lentila era mobila si am fixat-o eu ulterior...
Nu cred sa fie vreo lentila incorect pozitionata, insa eu nu pot garanta 100% ... Il voi trimite in curand lui Tavi Staneacu sa-si dea si el cu parerea.

In urmatoarele saptamani voi incerca din nou sa ma pozitionez la 65mm de senzor si voi posta rezultatele testelor aici. Acum ca am mai multa experienta cu el s-ar putea sa-mi iasa.

Acestea sunt impresile mele de acum 
Mai vedem dupa cateva nopti (2-3 luni) de teste si eventual daca prind o iesire la munte pe un seeing bun, completez impresile.

edit: Emil nu exista 2 nopti la fel, insa mai puteti face un test in afara celui prezentat mai sus. Poza cu capul de cal, am pozat-o in 2 nopti in prima cu Baader Mpcc si ziua 2 cu ASA 0.73 Si acolo dupa aliniere stelele erau mai mici in poza Mpcc. 
Am facut acelasi test pozand cu mpcc (expuneri de 1 min) si in cel mult jumatate de ora cu cel de la ASA de 2 ori mai luminos (expunere de 30''), fwhm se imbunatatea, insa nu atat de mult ...  :(

Nu spun ca este rau...  nici Tak fsq 106 la f/3,8 nu are un spot comparabil cu un RC.