-----------------------------------
UFO
18 Ian 2012 01:47


-----------------------------------
Acum, revenind la descoperire... trebuie sa intelegi ca nu tu faci definitiile! Asta trebuie sa-ti intre in cap! 

Asta sa-mi intre in cap ? ce anume ? mitocaneala de limbaj ?

Ceea ce a obtinut Demetrescu, si anume o denumire temporara (precum e cea 1915 YH) NU INSEAMNA DESCOPERIRE! 

Nu inseamna descoperire, .. se stie ca acel obiect era observat in mod constant de la Galilei incoace. nu ?

E denumire temporara si atat! Dupa definitia ta, cu "cine l-a vazut primul l-a descoperit" inseamna ca trebuie schimbat creditul la mai bine de jumatate din populatia de asteroizi... dar din fericire, comunitatea astronomica internationala nu e compusa din ganditori in stilul tau, si ma bucur ca e asa!

well, nu vreau sa schimb definitia UAI, nu am zis asta niciodata.

Ca sa fie clar, pentru a nu stiu cata oara, Demetrescu:
1. A observat ceva;
2. A masurat cateva pozitii aproximative;
3. A extrapolat o orbita circulara;
4. Din incompetenta (si imi asum cuvantul asta cand il spun) nu a avut masuratori bune/orbita buna/follow-up.
5. Nu a descoperit nimic.

De la 1 la 5 : 1. oare o fi observat ceva ? , 2. A masurat pozitii aproximative.. oare cate pozitii sunt absolute ? , 4, incompetenta ? ai trait cumva pe atunci ? pe ce te bazezi ? 5. nu a descoperit nimic, ii era rusine.

"O dau" cu regulile internationale pt ca sunt (culmea)... regulile care definesc ce inseamna o descoperire la nivel international, oricat de absurd ti s-ar parea tie Very Happy Altfel ar fi un haos total.


Nu am zis niciodata ca ar fi absurde regulile. 

Asa ca Demetrescu a observat un asteroid (poate prima data, poate nu, e posibil sa mai fie alte observatii la acelasi obiect, sa nu uitam ca mai erau mai bine de 100 de observatoare care faceau asteroizi pe vremea aia), nu a primit credit de descoperire din motive bine intemeiate, iar una din pozitiile lui (cea care se potriveste cel mai bine cu solutia orbitei) a fost incadrata in categoria precovery; restul pozitiilor intra in categoria de gunoi (asta e termenul si in engleza, junk observations).

Damn, toata lumea a observat corpul lui Demetrescu. Junk este un nume ce se poate aplica la mult mai multe lucruri.


Vrei lista mai lunga cu descoperitori in Romania? Asta e, sunt putini, si nu e vina mea ca expun realitatea asa cum e ea.

Nu vreau o lista mai lunga, ci doar eram curios de detaliile descoperirii-observarii. Acum ca te vad atat de inversunat incep sa realizez ca am facut o eroare permitandu-mi sa intreb despre ciudatenie.