-----------------------------------
catalin dumitru
11 Ian 2012 22:22


-----------------------------------
Domnul Stanescu ti-a dat cel mai bun raspuns posibil.

Poti incerca incalzirea progresiva si apoi presarea usoara concomitent cu un usor clivaj de 1-2 mm in mai multe directii. Dar cred ca e doar o solutie temporara.

Nu imersa in apa si nu folosi cuptorul cu microunde. Un pistol cu aer cald pentru instalatori , cu care sa incalzesti de la o distanta decenta de 20-25 cm initial.

Lentila convergenta sa fie deasupra (adica fata externa a obiectivului. )

Desprinderea in vederea relipirii , poti sa o faci prin incalzire cu pistolul sau in apa calda spre fierbinte. E bine sa faci cate un semn pe circumferinta lentilelor ca sa poti apoi suprapune intocmai.

Relipire eu am facut cu mai multe materiale , nu detaliez , dar cel mai bine s-a comportat rasina epoxi. De atunci nu s-a mai desprins. Dar tehnica e un pic laborioasa si impune indepartarea in prealabil a masei de aer incorporate la amestecul celor doua componente.

Asta se face incalzind repede si bine rasina proaspat amestecata , pana cand devine tansparenta. Mutarea ei in concavitatea flintului (o picatura -doua in centru) deja usor incalzit si suprapunerea cu crown-ul trebuie facuta repejor mai ales daca folosesti rasina epoxi din aia rapida. 

Merge si cu Bison Universal , e mai usor de lucrat , se intareste mai greu dar uneori nu e asa de incolor ca Bison epoxi rapid , cel din seringile cu pistoane rosii.

Nu uita de curatarea exemplara a suprafetelor.

Atentie . odata lipite , daca le-ai lipit prost , vei avea necazuri in incercarea de a reface totul. Trebuie sa incalzesti totul foarte tare si flint-ul (adica lentila divergenta ) poate crapa.

Exerseaza putin pe altceva inainte sa te apuci de reparatia asta.

catalin.