-----------------------------------
saiph
09 Ian 2012 10:15

Re:
-----------------------------------
Salut Alex.
Bine ai venit pe forum.

In primul rand, nu am vazut unde ai descris montura. Poate ai pus undeva info, dar eu nu am gasit.
Daca ai luat instrumentul "la pachet" cu montura, probabil e un EQ2, ceea ce nu te avantajeaza pt astrofoto, in primul rand din cauza sarcinii prea mari pt asa ceva, dar nici mecanica monturii nu permite rezultate satisfacatoare la focala pe care o ai.

Apoi, pt astrofoto, altceva decat luna, soare (cu filtru in fata telescopului!!!) si cateva planete, iti trebuie timpi de expunere mai mari decat iti poate oferi maxim orice aparat compact (15s). Si chiar daca ar avea t-e>15s tot nu ti-ar fi util, din motivele expuse mai sus.

Deci, te poti orienta la un DSLR mai accesibil, si la o montura mai solida (EQ3-2, CG4, EQ5, pe-acolo, daca nu esti dispus sa dai mai mult pe monturi foarte solide) - ar trebui si motorizata (eventual si ghidata, depinde de asteptari, cat de luminoase vrei sa fie obiectele fotografiate - daca-ti permite si cerul de unde vrei sa faci obs foto).

In legatura cu webcamul, da, asa iti arata imaginea fara filtrul IR-cut - are un glare ciudat, ca si cum nu ai avea imaginea focalizata. Pune-i un astfel de filtru si ai sa observi o imbunatatire "miraculoasa" a imaginilor. 


Succes si spor la observatii!