-----------------------------------
NZkiwi
08 Ian 2012 23:16

Dobson de 203 mm;
-----------------------------------
Salutare tuturor!

De ceva timp am inceput sa imi dau capul pe spate noaptea uitandu-ma la cer si pot spune cu mana pe inima ca m-a cam luat microbul. Am facut primul pas in domeniu cumparand un binoclu Celestron SkyMaster 15x70 de care sunt foarte multumit, insa cred ca este timpul sa trec la ceva mai substantial...

Tot cautand pareri si citind recenzii pe Internetz mi-a cam facut cu ochiul un telescop Orion SkyQuest XT8 Dobson, despre care am citit multe lucruri bune. As vrea sa va cer si voua parerea, credeti ca acest telescop ar fi potrivit pentru un semi-incepator? Precizez ca Orionul se incadreaza in bugetul meu (care ar fi undeva la 2000 RON, poate reusesc sa pun mana si pe vreun ocular mai de doamne-ajuta), si ca doresc in principal sa il folosesc pentru observatii directe, nu pentru astrofotografie. Locuiesc la oras, insa am posibilitatea sa ma deplasez vreo 20 km pana in mijlocul campului (la propriu), deci portabilitatea nu este o problema prea mare pentru mine.

De asemenea, as fi interesat sa mai cunosc persoane pasionate de astronomie din orasul Pitesti (nu stiu de ce, dar nu par a fi prea multe, sau cel putin nu prea se arata pe forumuri).

Cu multa stima, 
Radu