-----------------------------------
mugur
01 Ian 2012 21:13


-----------------------------------
Teo, tu esti astronom avansat, dar eu sunt electronist de meserie.
Repet: NU ARE NICI o treaba camera CCD cu IIT. Ever. Si da-mi voie sa nu te cred ca ai vazut vreodata o imagine a stelelor prin IIT mai mare de gen2, daca vedeai cu ochii tai te abtineai de la a le compara pentru CA NU POT FI COMPARATE decat daca ai mania comparatiilor. Cand or costa si IIT 500usd mai vedem noi cata lume pune camere si cata lume pune IIT. Ah, da...uitam... IIT gen mai mare de 1 este interzis la export conform ITAR...

Hai sa lasam discutiile in contradictoriu ca nu am facut postul asta  IIT vs CCD, daca  voiam sa  le compar, crede-ma ca faceam asta.

iar la 500usd cat costa JR aia, cel mai probabil o sa arunc 500 usd pe ea, desi am vreo 5 senzori CCD superhad prin casa (fara filtrul IR din fabrica), LENEA ma impedica sa modific electronica in asa fel incat sa obtin timpi mari de expunere.

la Malincam senzorul este cel mult mediocru insa au investit o gramada in soft si in electronica shutterului. Si cam atat. Daca imi iau vreodata una aia e primul lucru pe care il fac: schimb senzorul.