-----------------------------------
HoO_Germany
02 Oct 2006 13:59


-----------------------------------
despre skywatcher am citit niste review-uri cam proaste ..fara suparare ..

Am citit mai multe despre celestron si in aparenta este mai ieftin; oglinda cu care vine nu e buna, poti s-o arunci..asa ca tot pretul ala e...


Deci ceva care sa ma satisfaca 100% nu am gasit.
Zenithstar-ul II 80/545 ED pare ok, si putin mai ieftin  iese Orionul 80/600 ED (desi mi-am jurat sa nu-l cumpar la cat de nesimtiti sunt aia de la Orion)

Si oferta e foarte limitata in banii astia, asa ca mare alegere nu ai ce sa faci.. :(

Uite, pacat este, ca cu crezi foarte mult in rewievuri. Iti spun un adevar, despre aceste "rewiev-uri". Multe, NU TOATE, sant facute sa detina exact asta ce citesti. Vreau sa spun, ca exista principii unui amator serios, care el scrie experienta lui, facuta cu un instrument, si exista principii unui amator, care scrie in rewiev-uri asta ce vrea sa vada un vanzator, care el vinde alte instrumente. Si din cauza asta, trebue TOATE rewiev-uri care le citesti sa le citesti independent. 
Eu iti pot sa-ti zic in experienta mea, ca un Celestron ED nu este mai bun ca un Skywatcher ED. Asta zic, pentru ca m-am uitat prin amandouo Ed-uri si nu numai de o data. Candva este Celestron-ul mai bun, candva este Skywatcher-ul mai bun. Asta din cauza ca obiectivele facute in serie sant asa.... unul mai bun unul mai rau.
Dar ca sa spun ca definitiv ED-uri de la Celestron sant mai bune, as mintii. 
Asa ca daca ai cumpara un Skywatcher ED o sa primesti tot mereu o marfa din serie, dar daca se colntroleaza marfa inainte a fii trimisa, tu primesti marfa buna. Asta NU face fiecare vanzator, chiar daca-ti spune. Eu am trimes multa marfa, nu numai in Romania, si nici un client s-a gasit pacalit.
Asa ca cumparea unui instrument bun, este o treaba de incredere.