-----------------------------------
lucia lucia
02 Oct 2006 12:19


-----------------------------------
- Problema fulgerelor globulare are o propunere de rezolvare din partea profesorului Mircea Sanduloviciu, de la Iasi. El a obtinut fulgere globulare în tub de descărcare. Am făcut și eu experimentul, la Iasi, în vizită.
- Accelerarea Universului e o falsă problemă: de ce să nu poată fi explicată? Universul a fost în expansiune accelerată si mai este încă.
- problema săgeții timpului mi se pare interesantă, nu-i un secret. Legat de entropie, chiar e excepțională. Se întreabă acolo: de ce Universul a avut entropie mică în... trecut? Aș crede că entropia rămâne constantă: odată cu procesul de autostructurare a Universului (scădere locală de entropie) are loc creșterea corelațiilor (a dispersiei informației, deci creștere de entropie).
- Problema inflatiei e prost pusă. De ce oare trebuie un câmp inflaton? Inflația e naturală. Inflatonul e introdus artificial și denotă o gândire mecanicistă  :lol: (ca să dilatăm ceva trebuie să-l umflăm, adică să mărim presiunea... aiurea!)
- Problema dimensiunilor suplimentare e limitat expusă.
- Se omite una dintre cele mai importante probleme în cosmologie: formarea structurilor la scală mare.

Un site draguț, de altfel. :D