-----------------------------------
Adrian Sirean
25 Noi 2011 19:26

In ce transportam ocularele?
-----------------------------------
Avand in vedere ca ocularele sunt cel putin la fel de importante ca si restul opticii de care dispunem este foarte important sa le si intretinem si sa le transportam cu grija. 
Cautand pe forum diferite modalitati de transportare in siguranta a ocularelor nu am gasit mai nimic.
Cum in momentul de fata la noi pe piata variantele gentilor de transport sunt destul de limitate, m-am gandit sa improvizez eu o astfel de varianta. Si se pare ca, chiar a iesit bine.

Gentuta de aluminiu face parte dintr-un set de poker achizitionat doar in acest scop. Se gaseste in multe locuri dar aici sigur o gasiti in stoc. http://www.pokershop.ro/produse/vizualizare-set-poker.php?codp=PSSPA300A. Eu am luat-o de la Metro astazi. Initial am vrut sa pun un burete nou in locul formatiunilor originale si sa decupez dupa fiecare ocular  dar spre surprinderea mea ocularele incap "la fix" asa cum vine ea. Este foarte incapatoare. Locul care a ramas gol va fi completat maine cu un Baader Hyperion 24mm.:)

Astept si parerile voastre, ce solutii folositi in acest sens.

Cer senin

PS: Dupa cum se vede mi-am recuperat inapoi ocularul cu zoom, din punctul meu de vedere acesta oferind cele mai bune imagini planetare si lunare, combinat cu un barlow 2x de calitate. Mult mai bune decat un asa zis Planetary.