-----------------------------------
Otonnel
23 Noi 2011 18:18


-----------------------------------
Revin cu un mic update:
  Am facut ceva teste de verificare a colimarii. Nu prea am facut multe deoarece nu am avut timp iar acum s-a cam inserat un pic. Totusi, la unu din teste am observat o usoara decolimare. Mai exact, am vizat un fir de curent, nu era foarte departe, am focusat pe acel fir si am indepartat usor binoclul de ochi. La mijloc, firul nu se continua perfect, ci partea din dreapta era putin mai sus, nu foarte sus, cam 1 mm sa zic asa. Daca tin ochii la oculare, firul e continuu, fara probleme. Inseamna ca am o usoara decolimare? Am mai facut un test: am vizat un obiect si m-am indepartat de obiective, continuand sa privesc obiectul, dar nu s-a dublat, a ramas asa. Nu stiu daca am facut corect ce am facut, e prima data, dar daca vorbim de o usoara decolimare, va fi deranjanta pentru observatii astronomice? Ma refer, vor aparea dureri de cap? Maine peste zi voi repeta testele si voi cauta si altele pentru a ma convinge. Deasemenea voi privi prin el mai mult sa vad daca apar ceva neplaceri. Am sa incerc si la noapte un test pe o stea. 

Numai bine.