-----------------------------------
IACOB DUMITRU
30 Sep 2006 09:18


-----------------------------------
Domnule Rautu, intrebarile dumneavoastra sunt bine venite. Aveti dreptate, abaterea la care faceti referire nu poate fi decat aproximativ minima.  Exista totusi un indiciu foarte important care ma ajuta in determinarile mele aproximative.  Daca ati citit cu atentie seria mea de articole, atunci nu se poate sa nu va amintiti faptul ca:

Valorile abaterilor, in succesiunea lor secventiala, sunt obligate de legea fizica universala (legea asimetriei fizice) sa urmeze un traseu ascendent, sau descendent (depinde de momentul in care se gaseste sistemul fizic respectiv).  

Acest tip de inlantuire a valorilor denota un caracter indestructibil.  Inexistenta solutiei repausului absolut (a simetriei perfecte), face ca lantul secvential mai sus amintit sa fie imposibil de scindat.

In legatura cu a doua intrebare va pot spune ca, eu nu pot lua drept referinta un model fara a avea o solutie teoretica viabila.  Pentru mine, abaterea minima si abaterea maxima reprezinta doua repere aproximative, dar certe prin faptul ca:

Unul reprezentand imaginea unui repaus relativ, iar celalat al mobilitatii ce tinde spre o valoare maxima cu putinta.

Acestea sunt, din pacate, sau din fericire, facilitatile oferite de "caracterul relativ" (daca imi este permis sa spun asa) al lumii ce ne gazduieste.