-----------------------------------
valy
07 Noi 2011 11:51


-----------------------------------
Banui ca nu exista o reteta dar totusi exista anumite proceduri, sunt doar cateva softuri care fac asta deci sunt putine combinatii posibile. Din cate am vazut fiecare procedura are un anumit format in care trebuie sa capturezi imaginile, nu prea poti combina oricare cu oricare. De un aspect important m-am lovit eu cand am incercat sa prelucrez: fiecare soft are un anumit tip de fisier ca input si exporta intr-un anumit tip de fisier ca output, asa ca este important ce soft folosesti ca sa stii ce format trebuie sa utilizezi inca de la captura.
Deci ar fi util sa enumeram etapele, softurile folosite si setarile importante.

Deocamdata as vrea sa ne referim la foto planetara, DSO e cumva alta discutie, eventual facem 
subiect separat sa nu ne incurcam.

O posibila problema cu avi este ca nu cred ca suporta mai mult de 8bit/pixel. Fit, tiff, etc. s-ar putea sa fie mai lente decat .ser de exemplu, din cate inteleg .ser se face nativ pentru camerele balser deci ar fi cel mai rapid, evident asta e necesar daca vrei fps-uri multe, la 30-60fps si 8bit banui ca nu e o problema sa generezi fisiere imagine pentru fiecare cadru, daca te ajuta si calculatorul.

Un alt aspect este cum selectezi numarul de cadre, ce procent folosesti pt. stack, cum il determini? Experimental?

O alta problema e cum faci sharp-ul? Astraimage pare ca e pe bani desi vad ca lumea il recomanda/il foloseste.