-----------------------------------
HoO_Germany
23 Sep 2006 12:53


-----------------------------------
da, acum stiu.
initial, cand am auzit de doua focusari, ma intrebam cum o imagine focusata o data se mai poate focusa din nou. era un nonsens pentru mine  ideea de a folosi doua focusere puse unul dupa altul.
in realitate cred ca prima focalizare e data de obiectiv iar in zona punctului focal se reduce doar lumina prin diafragma montata. apoi se prelucreaza imaginea prin blocul de lentile si se focuseaza din nou.

ceea ce nu inteleg este functionarea diafragmei. ce este acel cilindru mic care se vede luminat la capat? diafragma se vede totusi la baza acelui cilindru. e ciudat....

da, ai inteles bine, puntul focal primar, se obtine de la obiectiv.

functiunea diafragmei care o vezi, este a inchide/deschide ca sa poata obtine un contrast optimal. 

punctul este, ca explicarea mea, unei piese care noi doi vorbim, este ca eu nu am gasit cuvantul in dictionar romanesc, pentru aceasta piesa. Este acel cilindru care sta in fata diafragmei, la noi se numeste aceasta piesa "Kegelblende" . 
Acest "cilindru" este real conic, si el are optiunea a face o "umbra" soarelui ca sa obtine o eclipsa artificiala, cand el vrea sa se uita la prominence.